Leier Hungária Kft.Kaiserstein

Prémium kertépítési termékek

Térkő és lapburkolatok védelme, ápolása és tisztítása

Térkő és lapburkolatok védelme

Leier Kaiserstein lapburkolataink jelentős részét már gyárilag Kaiserclean szennyeződésmérséklő hatású felületkezeléssel kínáljuk. Ez a kezelés segítheti a mindennapi használat során a burkolatot érő, esztétikailag erősen kifogásolható szennyezőhatások okozta elváltozások elleni védelmet, de nem mentesíti a burkolat használóját felelősségtől. Az alábbiakban kitérünk a burkolatot ért néhány szennyeződés eltávolítására, az egyes tisztítószerek használatára. Egyes esetekben a nagy koncentrációban alkalmazott, oldószert tartalmazó tisztítószerek, valamint hosszú hatásidők felületkárosító hatásúak lehetnek. Ezért azt javasoljuk, hogy a tisztítást először kisebb koncentrációban alkalmazott szerrel, vagy egy nem feltűnő területen próbálja elvégezni.


ENYHE SZENNYEZŐDÉSEK
Az impregnálószerrel történő felületi kezelésnek köszönhetően a kezelt felületek a natúr felületeknél könnyebben kezelhetők. A Kaiserclean kezelésű, de általában az impregnált burkolatok enyhe szennyeződéstől történő tisztítása meleg vízzel, szükség esetén általános kereskedelmi forgalomban kapható natúrszappanal történő enyhe dörzsöléssel lehetséges. Folyamatos, intenzív használatnak kitett burkolatok esetében a felületimpregnálást 2 évente javasoljuk megismételni!

ERŐS SZENNYEZŐDÉSEK
Tartósan megmaradó szerves anyagú szennyeződések tisztításához klórtartalmú kőtisztítószer alkalmazását javasoljuk. Ez az eljárás használható az év eleji általános fenntartási tisztítás alkalmával is! Tisztítás után célszerű a védelmet fokozó impregnálás elvégzése!

olajfoltOLAJ SZENNYEZŐDÉSEK
Ha ásványolaj származékok érik a burkolatot, akkor a foltosodás kockázatának csökkentésére egy törlőronggyal a lehető legrövidebb időn belül itassa fel a foltot. A szennyeződéseket meleg vízzel és tenzidtartalmú, felületaktív tisztítószerrel történő súrolással távolíthat el. A felsúrolt felületet bő vízzel öblítse le. Szükség esetén a tisztítási folyamat ismételhető. Makacs szennyeződések esetén olaj- és zsíreltávolító szerekkel is kezelhető a burkolat, de ilyen szer alkalmazása után a felületet meleg vízzel és öblítőszerrel ismételten tisztítsa meg! A tisztítást először egy nem feltűnő helyen javasoljuk elvégezni.

ZSÍRFOLTOK
A burkolatra került friss zsír (vagy vaj) foltokat papírtörlővel itassa fel vagy a nagyobb szilárd maradványokat óvatosan kaparja fel. A magmaradt foltot meleg vízzel és felületaktív mosószerrel végzett súrolással lehet eltávolítani. A mosószeres tisztítás után a felületet bő vízzel kell leöblíteni, majd szükség esetén a folyamat ismétlése vezet a tiszta burkolat eléréséhez. A különösen makacs foltok eltávolítása klórtartalmú tisztítószerrel vagy olajszennyeződést tisztítószerrel történő kezeléssel lehet eredményes. Oldószereket tartalmazó szerek megsérthetik, elszínezhetik a burkolat felületét, ezért először kisebb felületen végzett próbatisztítást javasolunk!

Mustár és ketchupfoltokMUSTÁR ÉS KETCHUPFOLTOK
Még folyós állapotú maradványokat a szennyeződés kockázatának csökkentésére egy törlőronggyal a lehető legrövidebb időn belül távolítsa el. Enyhe, friss szennyezés esetén már szódavíz használata is segíthet a tisztításban. A már beszáradt szennyeződéseket meleg vízzel és tenzidtartalmú, felületaktív tisztítószerrel oldhatja fel, majd a felületet meleg vízzel kefélje át és bő vízzel öblítse le. Szükség esetén a tisztítási folyamat ismételhető. Makacs szennyeződések esetén klórtartalmú tisztítószerekkel is kezelhető a burkolat, de ilyen eljárás alkalmazása után a felületet meleg vízzel és öblítőszerrel ismételten tisztítsa meg! A tisztítást először egy nem feltűnő helyen javasoljuk elvégezni!


RAGADÓS ITALOK OKOZTA FOLTOK
Ha ragadós italok, üdítőitalok érik a burkolatot, akkor a foltosodás kockázatának csökkentésére egy törlőronggyal a lehető legrövidebb időn belül itassa fel a foltot. Enyhe, friss szennyezés esetén tisztítószerként használhatunk szódavizet is. Makacsabb szennyeződéseket meleg vízzel és klórtartalmú, felületaktív tisztítószerrel történő súrolással távolíthat el. A tisztítószerek megváltoztathatják a burkolat felületi megjelenését, ezért először egy nem feltűnő helyen javasoljuk a próbatisztítást! Kólával történő szennyezéseket nem szabad savtartalmú szerekkel, pl. cementfátyol eltávolítóval tisztítani!

vörösbor
VÖRÖSBOR
Még nedves állapotú vörösborfoltokat a szennyeződés kockázatának csökkentésére egy törlőronggyal a lehető legrövidebb időn belül itassa fel. A már beszáradt szennyeződéseket meleg vízzel és tenzidtartalmú, felületaktív tisztítószerrel oldhatja fel, majd a felületet meleg vízzel és öblítőszerrel (semleges szappannal) kefélje át. Ezt követően a felületet bő vízzel öblítse le. Szükség esetén a tisztítási folyamat ismételhető. Makacs szennyeződések esetén klórtartalmú tisztítószerekkel is kezelhető a burkolat, de ilyen eljárás alkalmazása után a felületet meleg vízzel és öblítőszerrel ismételten tisztítsa meg! A tisztítást először egy nem feltűnő helyen javasoljuk elvégezni!

 

KÁVÉ- VAGY TEAMARADVÁNYOK
Még nedves állapotú tea- vagy kávéfoltokat a szennyeződés kockázatának csökkentésére egy törlőronggyal a lehető legrövidebb időn belül itassa fel. Enyhe, friss szennyezés esetén már szódavíz használata is segíthet a tisztításban. Erősebb szennyeződéseket meleg vízzel és tenzidtartalmú, felületaktív tisztítószerrel történő keféléssel távolíthat el. Szükség esetén a tisztítási folyamat ismételhető. Makacs szennyeződések esetén klórtartalmú tisztítószerekkel is kezelhető a burkolat, de ilyen eljárás alkalmazása után a felületet meleg vízzel és öblítőszerrel ismételten tisztítsa meg! A tisztítást először egy nem feltűnő helyen javasoljuk elvégezni! Cukortartalmú itallal történő szennyezéseket nem szabad savtartalmú szerekkel, pl. cementfátyol eltávolítóval tisztítani!

gyümölcsfoltok
GYÜMÖLCSFOLTOK
Enyhe és friss, gyümölcsfoltok okozta szennyeződések eltávolítására tett kísérlet már szódavíz használatával is eredményre vezethet. A már beállt szennyeződéseket meleg vízzel és tenzidtartalmú, felületaktív tisztítószerrel oldhatja fel, majd a felületet meleg vízzel kefélje át és bő vízzel öblítse le. Makacs szennyeződések esetén klórtartalmú tisztítószerekkel is kezelhető a burkolat, de ilyen eljárás alkalmazása után a felületet meleg vízzel és öblítőszerrel ismételten tisztítsa meg! A tisztítást először egy nem feltűnő helyen javasoljuk elvégezni! A gyümölcsök természetes cukrot tartalmaznak, ezért az általuk okozott szennyeződéseket nem szabad savtartalmú szerekkel, pl. cementfátyol eltávolítóval tisztítani!

 

NÖVÉNYEK LEVELEI ÁLTAL OKOZOTT SZENNYEZŐDÉSEK
A különösen makacs foltok eltávolítása klórtartalmú tisztítószerrel történő kezeléssel lehet eredményes. A burkolatra felvitt tisztítószert hosszabb ideig hagyja hatni, majd bő vízzel öblítse le a felületet. A kívánt hatása elérése érdekében a tisztítás folyamata ismételhető. A tisztítószerek megváltoztathatják a burkolat felületi megjelenését, ezért először egy nem feltűnő helyen javasoljuk a próbatisztítást! 

ALGA- ÉS MOHAFOLTOK
A burkolat alga- és/vagy mohafoltjait klórtartalmú tisztítószerekkel kezelje. A tisztítószert elegendő ideig hagyja a burkolaton, hogy kifejthesse a hatását. Makacs szennyeződés esetén az eljárás hosszabb hatásidőt biztosítva megismételhető. Extrém erős szennyeződés esetén javasoljuk csak moha- és algaeltávolító szerek alkalmazását. Amennyiben szükséges, ez a kezelés is megismételhető klórtartalmú tisztítószer használatával. Tisztítást után a felületet bő vízzel öblítse le. A tisztítást először egy nem feltűnő helyen javasoljuk elvégezni!

RÁGÓGUMI ELTÁVOLÍTÁSA
A letapadt rágógumi maradványait először egy késsel óvatosan távolítsa el a felületről. A még ragadós rágógumit először óvatosan húzza le a felületről, vagy jégspray segítségével fagyassza le a burkolaton. A fagyasztás után a rágógumi elveszti rugalmasságát, és egy spatula segítségével eltávolítható a felületről. Amennyiben szükséges, a fennmaradó szennyeződést eltávolítására klórtartalmú tisztítószert alkalmazhat.

További kérdések? Segítünk.

További kérdések? Segítünk.

Várjuk jelentkezését, kollégáink örömmel segítenek Önnek!

Szállítással kapcsolatos információk:

Viszonteladók megjelenítése

Termékinformációk:

Online szaktanácsadás